Revolvertang

Een revolvertang is een speciaal type tang dat vaak wordt gebruikt in de schoenreparatie om gaatjes te maken in lederen riemen of bandjes. De tang heeft een cirkelvormige kop met een reeks ponsen in verschillende maten, die rond kunnen draaien als een revolvercilinder. Hierdoor kan de gebruiker snel en gemakkelijk een gewenste maat van gaatjes in het leer maken zonder steeds van pons te hoeven wisselen.

Om de revolvertang te gebruiken, plaatst de gebruiker het leer of de riem tussen de ponsen en drukt vervolgens op de handgrepen om de ponsen door het leer te drukken en gaatjes te maken. De tang kan worden aangepast aan verschillende maten van ponsen, afhankelijk van de gewenste grootte van de gaatjes. Dit maakt het een veelzijdig en handig gereedschap voor schoenreparateurs en leerwerkers.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Rubberzool

Reflexhamer

Next