Schoenen poetsen doe je zo

Wil je zelf aan de slag om je mooie leren schoenen te poetsen? We helpen je graag op weg. Want waar moet je beginnen en wat heb je allemaal nodig?

Schoenen poetsen is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste zorgt het voor een verzorgde uitstraling van je schoenen, wat bijdraagt aan een nette look. Daarnaast zal het poetsen van je schoenen helpen om de levensduur van het leer te verlengen en beschermen tegen schade en slijtage. Het poetsen van je schoenen zal ook bijdragen aan het behoud van de waterbestendigheid en flexibiliteit van het leer.

Wat heb je nodig?

  • Borstel met paardenhaar
  • Katoenen doek
  • Saphir Renomat
  • Saphir Cleaning lotion
  • Saphir Renovateur
  • Saphir schoencrème
  • Saphir Paté de Luxe

Stap 1: Vuil en zand verwijderen.
Borstel het harde vuil van de schoenen met een borstel met paardenhaar.
Gebruik vervolgens Saphir Cleaning lotion voor mild vuil en/of Saphir Renomat voor hardnekkige vlekken en oude resten schoencrème te verwijderen. Doe dit door kleine ronddraaiende bewegingen te maken met een schone doek.

Stap 2: Het leer opnieuw voeden door het gebruik van Saphir Renovateur. Verdeel de conditioner egaal over de schoen met een katoenen doek. Laat het 5 minuten intrekken en borstel vervolgens de overtollige conditioner weg met een borstel.

Stap 3: Nu is het tijd je schoenen te gaan poetsen. Breng de Saphir schoencrème in de juiste kleur aan met een katoenen doek of borstel. Verdeel de crème evenredig en laat het minimaal 10 minuten intrekken. Borstel het vervolgens uit met een paardenhaar borstel. Je kunt dit proces indien nodig tot wel drie keer herhalen om optimaal te kleuren.

Stap 4: Voor extra glans en optimale bescherming adviseren we je Saphir Paté de Luxe te gebruiken. Breng een egale dunne laag aan over de gehele schoen en laat 5 minuten indrogen. Borstel het uit en laat je schoenen glanzen als nieuw!

Onze tip: Alle producten zijn te verkrijgen bij de lokale schoenmaker. Daar kun je je ook eventueel laten adviseren qua kleur van de schoenpoets.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Previous

Anatomie (van de voet)

Anatomie van een schoen

Next