Schoenen verven doe je zo

Als je je oude schoenen een nieuw leven wilt geven, kun je overwegen om ze in een andere kleur te verven. Schoenen verven is een gemakkelijke manier om ze te vernieuwen en te personaliseren. Met de juiste materialen en stappen kun je gemakkelijk zelf je schoenen verven.

Benodigdheden:
Onze tip: al deze materialen kun je halen bij je lokale schoenmaker!

  • Lederverf
  • Verfkwasten
  • Schuurpapier
  • Ontvetter
  • Doekjes
  • Afplaktape
  • Beschermende handschoenen
  • Plastic zakjes

Stap 1: Voorbereiding
Om te beginnen, moet je ervoor zorgen dat de schoenen schoon en droog zijn. Gebruik schuurpapier om de buitenkant van de schoen op te ruwen, zodat de verf beter hecht. Ontvet vervolgens de schoenen met een ontvetter en een doekje. Plak eventuele delen van de schoen af die niet geverfd moeten worden, zoals de zolen, met afplaktape.

Stap 2: Verf aanbrengen
Schud de lederverf goed voor gebruik en breng het aan met een verfkwast. Begin met een dunne laag verf en werk vanaf de bovenkant van de schoen naar beneden. Laat de verf drogen voordat je een tweede laag aanbrengt. Ga door met het aanbrengen van lagen verf totdat je de gewenste kleur bereikt hebt.

Stap 3: Drogen
Laat de schoenen drogen op een goed geventileerde plaats en plaats ze niet in direct zonlicht. Afhankelijk van de hoeveelheid verf en de omgevingstemperatuur, kan het enkele uren tot een dag duren voordat de verf volledig droog is.

Stap 4: Bescherming
Als de verf helemaal droog is, breng dan een beschermende laag aan met een suède- en lederbeschermer. Dit zorgt ervoor dat de kleur langer meegaat en de schoenen beschermd blijven tegen vuil en vocht. Gebruik plastic zakjes om de schoenen te bedekken en laat de beschermende laag drogen.

Door deze stappen te volgen, kun je je schoenen op een eenvoudige manier een nieuw leven geven. Let op: het verven van schoenen is niet geschikt voor alle soorten schoenen en materialen, en het resultaat kan verschillen afhankelijk van het type verf en de kleur van de originele schoen. Het is daarom belangrijk om de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen van de verf zorgvuldig te lezen voordat je begint met verven.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Tacco