Schoensmeer

Schoensmeer is een substantie die wordt gebruikt om schoenen te poetsen en te verzorgen. Het is een mengsel van wax, oliën en kleurstoffen die bedoeld zijn om de schoenen een mooie glans te geven, ze te beschermen tegen uitdroging en ze er als nieuw uit te laten zien.

Wanneer schoensmeer wordt aangebracht op schoenen, wordt het met een borstel of een doek in het leer gewreven. De wax en oliën voeden het leer, waardoor het soepel blijft en barsten en uitdroging worden voorkomen. Daarnaast kan schoensmeer ook kleine krassen of onvolkomenheden op het oppervlak van de schoenen camoufleren.

Schoensmeer is verkrijgbaar in verschillende kleuren om aan te sluiten bij de kleur van de schoenen. Het kan worden gebruikt op lederen schoenen, laarzen, tassen en andere lederen accessoires.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hielhoek

Katoengaren

Next