Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Spitsvoet

Een spitsvoet is een aandoening waarbij de voet naar beneden buigt, waardoor de tenen in een spitsvormige positie komen te staan. Hierdoor rust het grootste deel van het lichaamsgewicht op de bal van de voet en de tenen in plaats van op de hiel, wat kan leiden tot pijn en problemen tijdens het lopen. 

Spitsvoet kan aangeboren zijn of het gevolg zijn van andere aandoeningen, zoals cerebrale parese, ruggenmergletsel, beroerte, of een zenuwaandoening zoals polio. Andere risicofactoren zijn bijvoorbeeld het dragen van schoenen die te klein of te strak zijn, overmatige stress op de voet en enkel, en een gebrek aan fysieke activiteit. 

Symptomen van een spitsvoet kunnen zijn: pijn in de voet, vermoeidheid van de voeten, problemen met balans en coördinatie, en moeite met lopen. 

De behandeling van een spitsvoet hangt af van de oorzaak en de ernst van de aandoening. In sommige gevallen kan fysiotherapie helpen om de spieren in de voet en enkel te versterken en de voetboog te ondersteunen. In sommige gevallen kan het dragen van speciale schoenen of inlegzolen helpen om de pijn te verminderen en de voetboog te ondersteunen. In ernstigere gevallen kan een operatie nodig zijn om de voetboog te corrigeren en de voet weer normaal te laten functioneren. Het is belangrijk om een spitsvoet tijdig te laten controleren door een specialist om de juiste behandeling te krijgen en ernstige complicaties te voorkomen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Sikkelvoet

Profielzool

Next