Splitleer

Splitleer is vezelachtig en minder grof verweven dan het bindweefsel van de bovenste laag. Het is daardoor zwakker, ruwer en van mindere kwaliteit. Het wordt daarom minder voor meubels gebruikt, en meer voor bijvoorbeeld tassen, portemonnees en kleding. Er is geen sprake van kunstmatige bewerkingen, dus is splitleer ook te beschouwen als echt, natuurlijk leer.

Hierna wordt ontkalkt in vaten. Daarna wordt de huid gebeitst, zodat het een soepele structuur krijgt. Na deze eerste behandelingen wordt er gelooid. Hiervoor zijn verschillende processen mogelijk. Van elk proces is het doel om de eiwitten in de huid onoplosbaar te maken. Daardoor wordt het leer houdbaar. Na het looien wordt de huid gecontroleerd, door een machine gehaald om de dikte gelijk te trekken, en er wordt wat vet toegevoegd. Vrijwel elke huid heeft oneffenheden zoals littekens, schrammen en insectenbeten. Deze worden door een schuurmachine weggeschuurd.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Aanrader voor de feestdagen!

Aesculap

Next