Spreidvoet

Een spreidvoet is een voetprobleem waarbij de voorvoet verbreed is en de middenvoetsbeentjes uit elkaar staan, waardoor de voetboog afvlakt. Het wordt vaak veroorzaakt door het dragen van te smalle of te hoge schoenen, overmatige druk op de voet tijdens het lopen of staan, of door aandoeningen zoals platvoeten of reumatoïde artritis.

Symptomen van een spreidvoet kunnen zijn pijn en vermoeidheid in de voet, met name bij het lopen of staan. Er kan ook sprake zijn van eeltvorming of likdoorns op de bal van de voet. Behandelingen kunnen onder meer het dragen van ondersteunende inlegzolen of orthopedische schoenen om de voetboog te ondersteunen, fysiotherapie om de voetspieren te versterken, en in sommige gevallen chirurgie om de voetstructuur te corrigeren.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Teendruk

Talonette

Next