Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Stansmes

Stansmessen, ook wel bekend als ponsmessen, zijn gereedschappen die worden gebruikt om materialen zoals papier, karton, textiel, leer en kunststof te snijden in specifieke vormen. Ze worden veel gebruikt in verschillende industrieën, waaronder drukkerijen, verpakkingsindustrie, textielindustrie en zo ook in onze productie afdeling voor het stansen van inlegzolen en andere materialen.

Stansmessen bestaan meestal uit een scherp, stevig mesblad dat is bevestigd aan een basis of handvat. Het mesblad is dan in de gewenste vorm gesneden. Door kracht uit te oefenen op het stansmes, bijvoorbeeld met behulp van een pers of met de hand, wordt het materiaal doorgesneden in de vorm van het mes. Ze bieden een efficiënte en nauwkeurige manier om herhaalbare vormen te snijden en worden vaak gebruikt in productieprocessen waarbij grote aantallen identieke vormen nodig zijn.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Schuurkap

Scheefstand van de voet

Next