Stanzen

In de schoenindustrie verwijst het stanzen naar het proces van het uitsnijden van stukken leer, stof of andere materialen die worden gebruikt bij het maken van schoenen met behulp van een stansmachine. Een stansmachine maakt gebruik van stalen messen in verschillende vormen en maten om het materiaal te snijden en het te vormen tot de gewenste vorm.

Stanzen is een belangrijk onderdeel van het productieproces van schoenen, omdat het zorgt voor een nauwkeurige en consistente snit van de materialen. Dit is belangrijk omdat de stukken van het leer of ander materiaal nauwkeurig moeten passen op de schoenleest en andere componenten van de schoen.

Stanzen kan handmatig worden gedaan met een snijmes of met behulp van een stansmachine, die in staat is om grote hoeveelheden materiaal te snijden in een korte tijd. De stansmachines zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van de grootte en de vorm van de stukken die moeten worden uitgesneden.

Het stanzen van materialen is een belangrijke stap in het proces van het maken van schoenen en is essentieel voor het bereiken van een goede pasvorm, kwaliteit en duurzaamheid van de schoen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Gebruiksartikelen

Gelengplaat

Next