Talonette

Een talonette is een hakverhoger die in de hak van een schoen wordt geplaatst om het comfort en de pasvorm te verbeteren. Het is een verhoogd stuk materiaal dat onder de hiel van de voet wordt geplaatst om de schoen enigszins te verhogen en de druk op de voorvoet te verminderen.

Een talonette kan nuttig zijn voor mensen met aandoeningen zoals hielspoor, plantaire fasciitis of achillespeesblessures, die extra ondersteuning nodig hebben in de hiel en de voetboog. Het kan ook helpen om de pasvorm van schoenen te verbeteren die te groot zijn of niet goed passen.

Talonettes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder leer, schuimrubber en siliconen, en kunnen in verschillende maten en diktes worden geleverd om aan individuele behoeften te voldoen. Het is belangrijk om de juiste maat en dikte te kiezen om het gewenste effect te bereiken en om te voorkomen dat de schoen te strak wordt en ongemak veroorzaakt.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Spreidvoet

Verbruiksmaterialen

Next