Sneakers schoonmaken

Sneakers zijn tegenwoordig niet alleen meer sportschoenen, maar worden ook steeds meer als mode-item gedragen. Het is daarom belangrijk om je sneakers goed te onderhouden, zodat ze er langer als nieuw uit blijven zien. In dit artikel geven we je tips over hoe je het beste sneakers kunt reinigen.

Benodigdheden:

  • Zachte borstel
  • Microvezeldoek
  • Schoonmaakmiddel voor sneakers
  • Witte azijn
  • Water
  • Beschermende spray

Stap 1: Verwijder grof vuil Verwijder eerst het grove vuil van je sneakers met behulp van een zachte borstel. Dit kun je het beste doen voordat je begint met het reinigen van de sneakers. Door het grove vuil te verwijderen voorkom je dat het vuil tijdens het reinigen zich verder verspreidt en moeilijker te verwijderen is.

Stap 2: Reinig de sneakers Maak vervolgens een oplossing van water en een speciaal schoonmaakmiddel voor sneakers. Breng deze oplossing aan op een microvezeldoek en reinig hiermee de sneakers. Zorg ervoor dat je de sneakers niet te nat maakt. Te veel water kan de materialen van de sneakers beschadigen. Maak daarom de doek niet te nat en zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt.

Stap 3: Reinig de zolen De zolen van de sneakers worden vaak het meest vies. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel voor de zolen of maak een oplossing van water en witte azijn. Breng dit aan op de zolen met behulp van een borstel en veeg het af met een microvezeldoek.

Stap 4: Droog de sneakers Laat de sneakers aan de lucht drogen, vermijd direct zonlicht en plaats ze niet in de buurt van een warmtebron. Door de sneakers aan de lucht te laten drogen voorkom je dat ze vervormen.

Stap 5: Beschermende spray Breng ten slotte een beschermende spray aan op je sneakers. Dit zorgt ervoor dat de sneakers langer beschermd blijven tegen vuil en water. Gebruik hiervoor een beschermende spray die geschikt is voor de materialen van je sneakers.

Wat moet je vooral niet doen?

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel of schuurmiddelen. Dit kan de materialen van de sneakers beschadigen.
  • Stop de sneakers niet in de wasmachine of droger. Dit kan de vorm en de kleur van de sneakers aantasten.
  • Maak de sneakers niet te nat tijdens het reinigen. Dit kan ervoor zorgen dat de materialen van de sneakers beschadigen.

Met deze tips kun je je sneakers op een eenvoudige manier schoonmaken en zorgen dat ze er langer als nieuw uitzien. Let wel op dat de materialen van sneakers kunnen verschillen en dat het daarom belangrijk is om te controleren welke schoonmaakmiddelen en methoden geschikt zijn voor jouw sneakers.