, ,

Dumcoshop tips, tricks en releases

Klikt het nog?

Voor sommige van ons is het de normaalste zaak van de wereld om online orders te plaatsen voor een de ander is het nog een drempel te ver. Voor Dumco is de webshop een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces en een nieuwe manier van werken. Continu zijn we bezig met digitale verbeteringen en automatiseringen door te voeren waardoor jullie als eindgebruiker makkelijker en sneller kunnen bestellen zodat er meer tijd overblijft voor jullie klanten. In de afgelopen jaren krijgen we regelmatig feedback waar we zeer blij mee zijn. Blijf dit vooral ook doen zodat wij als leverancier onze diensten verder kunnen verbeteren.

Tip 1 Herken varianten

Dumco | Blog | Dumcoshop

Herken een product met met meerdere varianten zoals kleur, maat en dikte aan het diagram symbool. Wanneer je het symbool ziet dan kun je ervan uitgaan dat alle andere varianten geordend op de volgende pagina staan. Doorklikken dus!

Tip 2 Informatie

Dumco | Blog | Dumcoshop

Om meer specifieke informatie van een productvariant te krijgen klik je op het i symbool. Je komt dan op de pagina van het product zelf en beschikt dan over alle uitgebreide informatie.

Tip 3 Favorieten

Dumco | Blog | Dumcoshop

Just love it! Klik op het hartjes symbool om het product in je favorieten te plaatsen waardoor je het later makkelijker kan terugvinden en bestellen. Bij een product met varianten moet je eerst op het i symbool klikken (zie tip 2)

Tip 4 Laatste 100

Dumco | Blog | Dumcoshop

Gebruik de knop | Mijn artikelen in het menu om je laatste 100 bestelde artikelen te bekijken. Makkelijk toch!

Tip 5 Backorders

Dumco | Blog | Dumcoshop

Iets besteld maar niet op voorraad dan komt het product in backorder en ontvang je het later. Vooral dat later is vaak lastig want, wat had je vorige maand ook al weer besteld. In je account op de webshop zijn nu ook de backorders inzichtelijk.
Dus Bye Bye met die gele zelfklevende papiertjes.

Tip 6 Importeren

Dumco | Blog | Dumcoshop

Bestel je artikelen door te importeren. Werk je met een nieuw POS systeem in begrijpelijk Nederlands gewoon een kassa die iets meer kan, of heb je de voorraad geautomatiseerd via een magazijn- of boekhoudsysteem, dan is het goed mogelijk dat je excel lijsten kunt exporteren van producten die je nodig hebt. Deze lijsten, mits eenmalig goed aangepast, kun je direct importeren in onze webshop. Scheelt je een hoop werk. Probeer het eens uit of bel ons voor hulp.

Tip 7 Gebruik filters

Dumco | Blog | Dumcoshop

Ze zijn er in alle soorten en maten. Koffiefilters, roetfilters en webshopfilters. Dit laatste maakt het leven net als filterkoffie in de jaren 70 een stuk makkelijker. Zoek je producten sneller door het combineren van webshopfilters. Ze zijn nu nog wat beperkt maar doe er alvast je voordeel mee. Je vindt ze in de catalogus aan de linkerzijde van het scherm. P.s. vergeet ze niet te wissen bij nieuwe zoekopdrachten.

Tip 8 Vraag het ons

Dumco | Blog | dumcoshop

Joehoe is daar iemand? Zeker! We zitten tijdens kantooruren voor je klaar om je te helpen. Dus heb je tijdens het online winkelen een vraag. Gebruik de chat want dan hoef je tijdens het zoeken naar een antwoord niet te wachten en kun je gewoon doorgaan met je werkzaamheden. Per ongeluk opgehangen, geen nood we sturen je het antwoord gewoon even per mail. Hoe makkelijk is dat.

Tip 9 WebApp

Special voor tabletgebruikers (Android en IOS) is er ook een Dumco Webshop App waarmee u een betere gebruikservaring heeft dan wanneer je de website in een Browser opent. Let op! De installatie kan bij het eerste gebruik even duren i.v.m. het binnenhalen van alle productinformatie, maar daarna…… heeft u een razendsnelle webwinkel.

Dumco | download
Dumco | download

Tip 10 Wie niet weg is……

Bel, chat, mail of klamp ons aan maar laat je vooral horen / zien als je problemen ervaart met het online bestellen, we helpen je namelijk graag.

Als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Planning

Dumco | Blog | Dumcoshop

We krijgen vaak vragen over de webshop zoals waarom hebben jullie dit niet, of kan dit niet anders want ik gebruik dit programma. Natuurlijk zijn er wensen en verzoeken die wij net als jullie snel zouden willen maar sommige kleine veranderingen hebben vaak een grote impact op andere processen. Voorzichtigheid is daarom geboden.

EN DOORRRRR

Op digitaal gebied staat Dumco zeker niet stil. We zijn bezig met nieuwe magazijn software en de implementatie van een PIM Product Information Management systeem om de informatie die nu in onze hoofden zit voor jullie te digitaliseren. Kortom we zitten bij Dumco zeker niet stil.

Augustus 2021 – Proefperiode producten scannen op de webshop.
Het is al een langere periode mogelijk om bij Dumco producten met een mobiel of tablet te scannen maar de release laten we pas in augustus plaats vinden. Waarom hebben jullie zo lang gewacht? Daar hebben we een simpel antwoord op. Het ontbreken van duizenden EAN codes op onze producten.
Juli – September 2021 – Verrijken van alle productinformatie
Tijdens de strenge Corona periode hebben onze vertegenwoordigers hard gewerkt om alle productinformatie te digitaliseren. Oude gedateerde info wordt vervangen door de juiste informatie.
December 2021 – APP voor telefoon
Hoewel de website geschikt is om te bekijken op een mobiele telefoon heeft het nog zijn beperkingen. Met de komst van een APP zal bestellen straks zeer soepel en gebruiksvriendelijk verlopen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Betere verkoopcijfers? Met deze 5 tips zet jij je bedrijf in de spotlights.

MDR: wat is het en wat betekent dat voor mij?

Next