Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Diabetische voet

Een diabetische voet, ook wel diabetesvoet genoemd, is een voet die is aangetast door diabetes. Diabetes kan de bloedvaten en zenuwen in de voeten beschadigen, waardoor de bloedtoevoer en de gevoeligheid van de voet verminderen. Dit kan leiden tot verschillende complicaties, waaronder neuropathie, slechte bloedcirculatie, verandering van de voetstructuur of zelfs infecties.

Mensen met diabetes wordt aangeraden om regelmatig hun voeten te controleren op tekenen van wondjes, infecties of andere problemen en om goed voor hun voeten te zorgen. Het dragen van comfortabele schoenen en sokken, het regelmatig knippen van de nagels en het vermijden van blootstelling aan extreme temperaturen zijn ook nog enkele maatregelen die kunnen helpen om complicaties bij een diabetische voet of diabetesvoet te voorkomen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Dumocloud

Doorslagstift

Next