Rubberzool

Een rubberzool is een type schoenzool gemaakt van rubber. Het is een van de meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor het maken van schoenzolen vanwege de duurzaamheid en flexibiliteit van het materiaal. Rubberzolen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en profielen, afhankelijk van het beoogde gebruik van de schoen.

Rubberzolen bieden uitstekende grip en tractie, wat belangrijk is voor activiteiten zoals wandelen, rennen en sporten. Ze zijn ook waterbestendig en kunnen worden gebruikt in natte of gladde omstandigheden. Rubberzolen zijn relatief eenvoudig te onderhouden en hebben over het algemeen een lange levensduur, waardoor ze een populair materiaal zijn voor schoenzolen.

Naast hun functionele eigenschappen worden rubberzolen ook vaak gebruikt om schoenen een bepaalde uitstraling te geven. Fabrikanten kunnen bijvoorbeeld verschillende kleuren of patronen gebruiken om de esthetiek van de schoen te verbeteren.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Retail

Revolvertang

Next