Likdoorn

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een veelvoorkomend voetprobleem dat ontstaat als gevolg van wrijving of druk op de huid. Het is een verharde, eeltachtige plek die meestal op de voetzool, de bal van de voet of op de tenen verschijnt.

Likdoorns worden vaak veroorzaakt door het dragen van slecht passende schoenen, zoals schoenen die te nauw zijn, hoge hakken of schoenen met harde naden of punten die tegen de huid wrijven. Ook overmatige druk of wrijving door langdurig lopen of staan kan bijdragen aan het ontstaan van likdoorns.

Behandelingen voor likdoorns kunnen bestaan uit het dragen van beter passende schoenen, het gebruik van beschermende padding om de druk te verminderen, het gebruik van eeltverzachters of het raadplegen van een voetverzorger om de likdoorn te verwijderen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Katoengaren

Polyurethaan

Next