Tacker

Een tacker is een handgereedschap dat wordt gebruikt om materialen zoals stof, leer, hout, kunststof en dunne metalen platen aan elkaar te bevestigen. Het wordt ook wel een nietpistool of nietmachine genoemd en je kunt het eigenlijk ook zien als een nietmachine voor zwaardere materialen.

Een tacker werkt door middel van druk en een veermechanisme. Het heeft een mondstuk waaruit nietjes (ook wel tackers genoemd) worden gevoed. Wanneer de trekker wordt ingedrukt, wordt een nietje met kracht door het materiaal geschoten en in de ondergrond of het oppervlak gedreven, waardoor de materialen aan elkaar worden bevestigd.

Tackers zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van het beoogde gebruik. Zo zijn er handtackers die met de hand worden bediend, pneumatische tackers die werken op perslucht, en elektrische tackers die op stroom werken. Ze kunnen verschillende maten en soorten nietjes accepteren, afhankelijk van de toepassing.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Tiphak

Ritstrekker

Next