Podologie

Podologie is een paramedische discipline die zich richt op het onderzoeken, diagnosticeren, behandelen en voorkomen van aandoeningen en afwijkingen aan de voeten en de daarmee samenhangende problemen in het lichaam. Een podoloog is gespecialiseerd in het behandelen van voetklachten en kan advies geven over het verbeteren van de voetfunctie en het voorkomen van toekomstige problemen.

Een podoloog onderzoekt de voetstand, de bewegingsmogelijkheden van de voet en de eventuele afwijkingen daarvan. Op basis van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld dat kan bestaan uit het aanmeten van orthopedische zolen, het geven van schoenadvies, het geven van oefeningen of het doen van verwijzingen naar andere specialisten.

Podologie is relevant voor mensen met klachten aan de voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Door de voetstand te verbeteren kan de druk beter verdeeld worden over het lichaam, waardoor de belasting op de gewrichten afneemt. Dit kan leiden tot vermindering van pijnklachten en het voorkomen van verdere problemen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Orthomanipulatie

Podotherapie

Next