Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Goniometer

Een goniometer is een medisch instrument dat wordt gebruikt om de bewegingshoek van gewrichten in het menselijk lichaam te meten. Het wordt vaak gebruikt door fysiotherapeuten, chiropractoren, orthopedisten en andere medische professionals om de mobiliteit van gewrichten te beoordelen en de voortgang van de revalidatie te meten. 

Een typische goniometer bestaat uit een platte, plastic of metalen plaat met een gradenschaal erop, een beweegbare arm die kan worden gepositioneerd op het te meten gewricht en een draaipunt waarmee de bewegingshoek kan worden afgelezen. Het instrument wordt op het gewricht geplaatst en de arm wordt gepositioneerd langs de as van het gewricht. Vervolgens kan de hoek worden afgelezen op de gradenschaal. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Gladleer

Garen

Next