Ritstrekker


Hoe noem je dat metalen of kunststof ‘dingetje’ wat je gebruikt om een rits te openen en sluiten? Dat is dus een ritstrekker.

Het is een klein accessoire dat aan een ritssluiting is bevestigd om het openen en sluiten ervan gemakkelijker te maken. Het is meestal gemaakt van metaal, kunststof of textiel en heeft een handvat of greep waaraan je kunt trekken. De ritstrekker wordt bevestigd aan het lipje of het runnergedeelte van de ritssluiting. Door aan de ritstrekker te trekken, beweeg je de tanden van de ritssluiting naar boven of beneden, waardoor de ritssluiting wordt geopend of gesloten.

Ritstrekkers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, stijlen en maten, variërend van eenvoudige en functionele ontwerpen tot meer decoratieve en gepersonaliseerde varianten. Sommige ritstrekkers hebben extra functies, zoals verlengde grepen voor gemakkelijke bediening, ergonomische vormen voor comfortabel gebruik, of decoratieve elementen zoals bedeltjes, lintjes of logo’s.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Tacker

Uitpoetsborstel

Next