Orthomanipulatie

Orthomanipulatie is een vorm van manuele therapie waarbij de therapeut met de handen op een specifieke manier de gewrichten van het lichaam bewerkt en manipuleert om pijn en beperkingen te verminderen. Het richt zich voornamelijk op het verbeteren van de beweging, mobiliteit en flexibiliteit van de gewrichten, met name de wervelkolom. 

De technieken die worden gebruikt bij orthomanipulatie zijn gericht op het herstellen van de normale beweging van de gewrichten en het verbeteren van de spierfunctie. De behandeling kan bestaan uit manipulaties, mobilisaties, stretches, massage en andere technieken om de gewrichten en spieren te ontspannen en te verbeteren. Het doel is om de bloedcirculatie te verbeteren, de zenuwfunctie te verbeteren en de pijn en stijfheid te verminderen. 

Orthomanipulatie kan worden toegepast op verschillende aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, hernia, gewrichtsproblemen en andere musculoskeletale problemen.  

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Onderwerk

Podologie

Next