Leer schoonmaken

Voor de duidelijkheid, de uitleg hieronder gaat over het schoonmaken van glad leer. Wil je suède schoonmaken, dat doe je net even iets anders. Dat vind je hier: suède schoonmaken.

Oké, dus je hebt wat leer dat een beetje smerig is geworden, en je wilt het weer laten stralen, toch? Leer is een natuurproduct, dus het mag leven, maar het is niet mooi als het vies is. Geen zorgen, het is niet zo ingewikkeld als het lijkt! Volg gewoon deze stappen om je leer schoon te maken:

  1. Pak een schone, zachte doek en veeg alle losse stof en vuil van het leer af. Gewoon even lichtjes poetsen.
  2. Maak een mix van wat warm water en milde zeep. Dit kan met groene zeep of speciale leerzeep. Doe dit in een kom.
  3. Dip een hoekje van de doek in de zeepoplossing en wring het een beetje uit, zodat het vochtig is maar niet kletsnat.
  4. Reinig een klein, onopvallend plekje op het leer om te kijken dat het leer niet raar reageert of verkleurt.
  5. Veeg zachtjes met de vochtige doek over het leer. Doe het in cirkelvormige bewegingen en concentreer je op plekken met vlekken of vuil.
  6. Neem daarna een schone, droge doek en veeg het leer af om de zeepresten weg te halen.
  7. En nu, laat het leer gewoon op een rustige plek drogen. Gebruik geen haardroger of een andere hittebron om het sneller te drogen, want daar wordt het leer droog en lelijk van.
  8. Als het leer daarna een beetje droog of stug aanvoelt, kun je wat leerconditioner gebruiken. Wrijf dit zachtjes in met een schone doek om het leer weer zacht en soepel te maken.

En dat is het! Je leer zou er nu weer fris uit moeten zien en klaar zijn om te pronken. Onthoud gewoon dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn en geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, want daarmee kun je het leer beschadigen. Doe dit regelmatig en je leer zal er altijd geweldig uitzien!

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Leren zool vervangen

Namrol

Next