Ritsen

Ritsen, ook wel ritssluitingen, zijn sluitsystemen die bestaan uit twee stroken stof met tandjes of haken die in elkaar kunnen grijpen en zo een opening kunnen openen of sluiten. De ritssluiting werd uitgevonden door Whitcomb Judson in 1893, maar de toepassing zoals we die in kleding kennen werd later pas door Gideon Sundback verzonnen.

Ritsen worden gebruikt in kledingstukken, tassen, schoenen en andere items waar een opening regelmatig geopend en gesloten moet worden. Ritsen kunnen worden geopend en gesloten door aan een treklipje te trekken. Ze bieden een snelle en handige manier om items te openen en te sluiten, en kunnen helpen bij het creëren van een strakke en naadloze afwerking. Ritsen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, soorten (zoals spiraalritsen of blokritsen) en materialen (zoals kunststof, metaal of nylon), afhankelijk van de toepassing en het gewenste uiterlijk.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Riemen

Reparatiekaartjes

Next