Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Schoenmaker

Het belang van de schoenmaker wordt nog weleens onderschat. Soms lijkt het een vergeten beroep te worden, terwijl de schoenmaker op vele manieren bijdraagt aan een betere wereld. Dat komt niet in de laatste plaats omdat hij ervoor zorgt dat er minder schoenen weggegooid worden. Heb jij een goede leren schoen en is de zool versleten, dan kan een schoenmaker er met een nieuwe zool nieuw leven inblazen. Zo kan je schoen nog lang mee, in plaats van dat hij op de afvalhoop belandt. Maar wat doet een schoenmaker nou precies allemaal en waarom zou je dus naar hem toe kunnen gaan?

Wat doet een schoenmaker allemaal?

  • Reparatie van schoenen – iets wat je zelf ook wel had kunnen verzinnen, maar wel een van de belangrijkste taken van een schoenmaker is het repareren van versleten, beschadigde of kapotte schoenen. Denk hierbij aan het vervangen van zolen en hakken, het repareren van gescheurde naden, het vervangen van versleten inlegzolen en het oplossen van andere slijtage- en schadeproblemen.
  • Aanpassen van schoenen – als je een specifieke voetprobleem of een ongebruikelijke voetvorm hebt, waardoor een standaardschoen je niet goed past, dan kan een schoenmaker helpen bij het aanpassen van schoenen aan je specifieke behoeften. Denk hierbij aan het stretchen van schoenen, het toevoegen van steunzolen of het aanpassen van de breedte van de schoen.
  • Onderhoud en restauratie – naast reparaties, voert een schoenmaker ook onderhoudstaken uit om schoenen in goede staat te houden. Dit kan het poetsen, schoonmaken en polijsten van schoenen omvatten om ze er weer als nieuw uit te laten zien. Ook kunnen oude of historische schoenen worden gerestaureerd om hun oorspronkelijke glans te herstellen.
  • Adviserende rol – schoenmakers kunnen jou ook adviseren over het juiste schoeisel voor specifieke activiteiten of voetproblemen. Ze kunnen informatie verstrekken over het onderhoud van schoenen en hoe klanten het comfort en de duurzaamheid van hun schoeisel kunnen verbeteren.
  • Vervaardiging van schoenen en accessoires – sommige schoenmakers hebben de vaardigheden om schoenen en accessoires te ontwerpen en te maken. Dit kan onder meer het maken van handgemaakte schoenen en leren accessoires zoals riemen en tassen omvatten.

Vele producten die schoenmakers gebruiken of verbruiken, zijn verkrijgbaar bij Dumco. Denk aan verbruiksartikelen als lijm en schoensmeer, maar ook voor zolen, inlegzolen, stansapparaten en leerscharen. Alles wat de schoenmaker nodig heeft, is bij Dumco te verkrijgen. Bekijk onze catalogus eens.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Rapide

Schalmen van leer

Next