Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Sesamoïditis

Sesamoïditis is een aandoening waarbij er pijn en ontsteking optreedt in de sesamoïden, twee kleine botjes onder de grote teen van de voet. De sesamoïden zorgen voor een soepele beweging van de grote teen en helpen bij het afzetten tijdens het lopen of springen. 

Sesamoïditis kan worden veroorzaakt door overbelasting van de voet, zoals bij hardlopen, springen of dansen, of door herhaaldelijk gebruik van hoge hakken. Andere risicofactoren zijn platvoeten, een hoge voetboog, artritis en trauma aan de voet. 

Symptomen van sesamoïditis zijn onder meer pijn en zwelling in de voet, vooral onder de grote teen. De pijn kan verergeren bij activiteiten die de voet belasten, en het kan moeilijk zijn om op de voet te staan of te lopen. 

Behandeling van sesamoïditis kan bestaan uit rust, ijsapplicatie, pijnstillers en fysiotherapie om de spieren in de voet te versterken. Speciale inlegzolen of schoenen met een steun voor de voetboog kunnen ook helpen om de pijn te verminderen. In ernstige gevallen kan een corticosteroïd injectie worden gebruikt om de ontsteking te verminderen, of kan een operatie nodig zijn om de sesamoïden te verwijderen. Het is belangrijk om sesamoïditis tijdig te behandelen om ernstigere problemen in de voet te voorkomen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Platvoet

Sikkelvoet

Next