Voorvoet

De voorvoet is het voorste deel van de voet, dat zich bevindt tussen de tenen en het middenvoetsbeentje. Het omvat het gebied van de bal van de voet tot aan de tenen. Het is een belangrijk anatomisch gebied dat een rol speelt bij de balans, stabiliteit en beweging tijdens het lopen, rennen en staan. De voorvoet draagt het grootste deel van het lichaamsgewicht tijdens activiteiten zoals lopen en rennen. Het speelt een cruciale rol bij het absorberen van schokken, het bieden van stabiliteit en het ondersteunen van de voortstuwing tijdens de afzetfase van de loopcyclus.

Het begrijpen van de anatomie en functie van de voorvoet is belangrijk bij het beoordelen en behandelen van aandoeningen die zich in dit gebied voordoen, evenals bij het selecteren van schoenen die comfort en ondersteuning bieden aan de voorvoet tijdens activiteiten. Helaas komen er regelmatig voorvoet klachten voor. Er zijn verschillende oorzaken voor voorvoetklachten, waaronder overbelasting door bijvoorbeeld hardlopen, wandelen op harde ondergronden of het dragen van ongeschikt schoeisel, maar ook ouderdom, artrose of een afwijking in de stand van de voet kunnen bijdragen aan het ontstaan van klachten. Er zijn verschillende soorten voorvoetklachten, zoals Morton’s neuroma, hallux valgus (een scheefstaande grote teen), sesamoiditis (ontsteking van kleine botjes onder de grote teen) en metatarsalgie (pijn onder de bal van de voet). De behandeling van voorvoetklachten kan variëren afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de klachten. In veel gevallen volstaat een goede inlegzool. Medisole® heeft een inlegzool ontwikkelt speciaal voor voorvoetklachten en zorgt voor optimaal comfort, demping en stabiliteit om deze klachten te verminderen dan wel te voorkomen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Upper

Veterstop

Next