Hielvoering

Een hielvoering is een orthopedisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om extra comfort en ondersteuning te bieden aan de hiel van de voet. Het is een stuk stof of schuim dat is ontworpen om te worden geplaatst in de hielcup van de schoen, tussen de voet en de binnenzool van de schoen. 

Een hielvoering kan helpen bij het verminderen van de druk en de wrijving op de hiel, waardoor de kans op blaren en andere hielproblemen wordt verminderd. Het kan ook helpen om de schokabsorptie te verbeteren en de stabiliteit van de hiel te vergroten, wat vooral nuttig kan zijn voor mensen met hielproblemen zoals hielspoor, plantaire fasciitis of tendinitis

Er zijn verschillende soorten hielvoeringen verkrijgbaar, variërend in dikte, materiaal en vorm. Sommige hielvoeringen zijn gemaakt van zacht schuim dat zich aanpast aan de vorm van de hiel, terwijl andere zijn gemaakt van stugger materiaal dat meer ondersteuning biedt. Hielvoeringen kunnen ook worden gemaakt op maat van de voet van de patiënt. 

Een podoloog kan een hielvoering voorschrijven als onderdeel van een behandeling voor hielproblemen. Het is belangrijk om te onthouden dat een hielvoering slechts een tijdelijke oplossing kan zijn en dat het raadzaam is om de onderliggende oorzaak van het hielprobleem te behandelen om verdere complicaties te voorkomen. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hakstroken

Holniet

Next