Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Orthese

Een orthese, ook wel bekend als een orthopedisch hulpmiddel, wordt gebruikt om de functie, positie of structuur van het lichaam te ondersteunen, te corrigeren of te beschermen. Het is ontworpen om verschillende aandoeningen, verwondingen of afwijkingen te behandelen of te verlichten.

Een orthese kan worden gebruikt voor verschillende delen van het lichaam, zoals de wervelkolom, gewrichten, ledematen of voeten. Het kan bestaan uit materialen zoals kunststof, metaal, schuim of elastische stoffen, afhankelijk van het beoogde doel en de specifieke behoeften van de patiënt.

Er zijn verschillende soorten orthesen beschikbaar, waaronder:

  1. Braces: Dit zijn ondersteunende apparaten die worden gebruikt om gewrichten te stabiliseren, bewegingsbeperkingen te bieden of ongewenste bewegingen te voorkomen. Bijvoorbeeld kniebraces, enkelbraces of polsbraces.
  2. Korsetten: Deze worden gebruikt om de wervelkolom te ondersteunen en te stabiliseren, met name bij aandoeningen zoals scoliose of rugletsel.
  3. Prothesen: Dit zijn kunstmatige lichaamsdelen die worden gebruikt ter vervanging van verloren ledematen, zoals beenprothesen of armprothesen.
  4. Inlegzolen: Dit zijn speciale schoenzolen die worden gebruikt om de voetboog te ondersteunen, voetklachten te verminderen of de stand van de voeten te corrigeren.

Orthesen worden doorgaans op maat gemaakt om goed te passen bij de individuele behoeften van de patiënt. Ze worden voorgeschreven en aangepast door medische professionals, zoals orthopedisch specialisten, fysiotherapeuten of orthopedische technologen. Het doel van een orthese is om pijn te verminderen, functie te verbeteren, bewegingsbeperkingen te verminderen of het herstelproces te ondersteunen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Orthonyxietang

OnSteam

Next