Gelengplaat

Een gelengplaat is een onderdeel van een schoen, dat zich bevindt tussen de zool en de hak. Het is een versterkingsplaat die is ontworpen om extra steun en stabiliteit te bieden aan de voet. De gelengplaat is meestal gemaakt van een sterk en duurzaam materiaal, zoals staal, kunststof of glasvezel. 

De gelengplaat wordt gebruikt om de schoen te verstevigen en om te voorkomen dat de voet doorbuigt tijdens het lopen of rennen. Dit helpt om de voet te ondersteunen en te beschermen tegen blessures, en kan helpen om de vermoeidheid te verminderen die wordt veroorzaakt door langdurig staan of lopen. 

Sommige gelengplaten hebben een flexibel ontwerp om de natuurlijke beweging van de voet toe te staan, terwijl andere platen stijver zijn om maximale ondersteuning te bieden. De keuze van het materiaal en het ontwerp van de gelengplaat is afhankelijk van het specifieke type schoen en de beoogde toepassing. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Stanzen

Gesp

Next