Frezen

Het frezen van inlegzolen is een techniek die wordt gebruikt door podotherapeuten en schoentechnici om op maat gemaakte inlegzolen te produceren voor patiënten met voetproblemen. Het proces begint met het maken van een afdruk of scan van de voeten van de patiënt om een nauwkeurige 3D-afbeelding te verkrijgen. Vervolgens wordt de vorm van de inlegzool ontworpen en wordt de 3D-afbeelding geïmporteerd in een CAD-programma. 

Met behulp van een freesmachine wordt de inlegzool uit het gewenste materiaal gefreesd. Dit materiaal kan bijvoorbeeld bestaan uit EVA-schuim, kurk of een ander geschikt materiaal dat de juiste ondersteuning en demping biedt. De freesmachine snijdt het materiaal met precisie in de gewenste vorm en grootte, rekening houdend met de individuele behoeften van de patiënt, zoals de voetvorm en de drukpunten. 

Na het frezen worden de inlegzolen verder aangepast aan de voeten van de patiënt, bijvoorbeeld door het toevoegen van extra padding of ondersteunende elementen op specifieke gebieden. Ten slotte worden de inlegzolen afgewerkt en gepolijst voordat ze aan de patiënt worden afgeleverd. Het frezen van inlegzolen biedt veel voordelen ten opzichte van handmatig vervaardigde inlegzolen. Het proces is sneller, nauwkeuriger en produceert inlegzolen van hoge kwaliteit die precies passen bij de individuele behoeften van de patiënt. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Holvoet

Halfzool

Next