Vibram

Vibram is een Italiaans merk dat gespecialiseerd is in het produceren van rubberen zolen voor verschillende soorten schoenen en laarzen. Het bedrijf werd opgericht in 1937 door Vitale Bramani, een Italiaanse bergbeklimmer, en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als toonaangevende fabrikant van hoogwaardige schoenzolen.

Vibram-zolen zijn gemaakt van een speciaal soort rubber dat is ontworpen voor duurzaamheid, grip en comfort. Ze worden gebruikt in verschillende soorten schoenen, waaronder wandelschoenen, bergschoenen, hardloopschoenen, werkschoenen en militaire laarzen.

Een van de bekendste Vibram-zolen is de Vibram FiveFingers, een minimalistische schoen die de tenen individueel omhult en een dunne Vibram-zool heeft die zorgt voor een betere grip en natuurlijke beweging van de voet. Deze schoen is populair bij hardlopers, wandelaars en klimmers vanwege de lichte en flexibele constructie.

Vibram heeft ook verschillende technologieën ontwikkeld om de grip en tractie van hun zolen te verbeteren, waaronder Megagrip en Arctic Grip. Megagrip is een rubbermengsel dat is ontworpen voor maximale grip op zowel natte als droge oppervlakken, terwijl Arctic Grip is ontworpen voor maximale grip op gladde en ijzige oppervlakken.

Naast schoenzolen produceert Vibram ook andere producten, zoals handschoenen, rugzakken en accessoires voor buitensporten en activiteiten. Vibram blijft zich richten op innovatie en duurzaamheid en is nog steeds een belangrijke speler in de schoenenindustrie.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Zoolplaat

Tarrago

Next