Rubberhak

Een rubberhak is een type hak dat is gemaakt van rubber of een rubberachtig materiaal. Het is een van de meest voorkomende soorten hakken die worden gebruikt op schoenen vanwege de duurzaamheid en antislip eigenschappen van rubber. Rubberhakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het beoogde gebruik van de schoen en de gewenste esthetiek.

Rubberhakken bieden een goede grip en stabiliteit op gladde en oneffen oppervlakken, waardoor ze ideaal zijn voor schoenen die worden gedragen bij slechte weersomstandigheden of op ongelijke ondergronden. Ze zijn ook relatief stil en dempen geluiden beter dan bijvoorbeeld hakken van hardere materialen zoals hout of plastic. Rubberhakken kunnen worden bevestigd aan de schoenzool door middel van een spijker of schroef.

Naast hun functionele eigenschappen, kunnen rubberhakken ook worden gebruikt om de stijl van de schoen te bepalen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waaronder gestapeld, plat of met een textuur. Dit maakt het mogelijk om een rubberhak te kiezen die past bij de esthetiek van de schoen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Reflexhamer

Reumatische voet

Next