Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Half supplementen

Half supplementen zijn orthopedische hulpmiddelen die worden gebruikt om kleine beenlengteverschillen te corrigeren. Ze worden meestal gebruikt om het comfort en de stabiliteit van de voet te verbeteren en helpen pijn te verminderen die wordt veroorzaakt door een lichte onevenwichtigheid in de beenlengte. 

Half supplementen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals kurk, leer of kunststof, en hebben een speciale vorm die is ontworpen om het verschil in beenlengte te compenseren. Ze worden meestal geplaatst in de schoen, onder de binnenzool of bovenop de bestaande binnenzool, om de hoogte van de kortere voet te verhogen en zo het verschil in beenlengte te corrigeren.

Half supplementen kunnen worden voorgeschreven door een podoloog of orthopedist en worden meestal gebruikt als een conservatieve behandelingsoptie voor kleine beenlengteverschillen. In sommige gevallen kan een meer uitgebreide behandeling, zoals een operatie, nodig zijn om het beenlengteverschil te corrigeren. 

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hygiëne

Hielspoor

Next