Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?

Het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog kan per land verschillen, aangezien de titels en functies per land kunnen verschillen. Echter, in algemene zin, zijn er wel enkele verschillen tussen een podotherapeut en een podoloog:

Podotherapeut: Een podotherapeut is een medisch specialist die zich richt op het onderzoeken, behandelen en voorkomen van voetgerelateerde klachten en klachten die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voeten en/of het looppatroon. Podotherapeuten behandelen voornamelijk klachten aan de voet, enkel, knie, heup en rug. Podotherapeuten zijn doorgaans hoger opgeleid en zijn bevoegd om bijvoorbeeld ortheses en steunzolen aan te meten.

Podoloog: Een podoloog richt zich op het behandelen van klachten en aandoeningen die te maken hebben met de voet, enkel en onderbenen. Podologen zijn met name gericht op de zogenaamde oppervlakkige voetproblemen, zoals huid- en nagelaandoeningen en eeltplekken. Een podoloog heeft doorgaans een kortere opleiding gevolgd dan een podotherapeut en mag doorgaans geen orthopedische hulpmiddelen aanmeten, zoals steunzolen.

Het is belangrijk op te merken dat de taken en bevoegdheden van podotherapeuten en podologen in verschillende landen en regio’s kunnen verschillen en dat het belangrijk is om te controleren wat de bevoegdheden en het takenpakket in een specifieke regio.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Orthopedie

Overpronatie

Next