Stansen

Stansen is een techniek die wordt gebruikt in de grafische en productie-industrie om materialen, zoals papier, karton, leer, textiel en kunststof, te snijden of te vormen. Het proces omvat het gebruik van een stansvorm, ook wel bekend als een matrijs, die een specifieke vorm of contour heeft. De stansvorm wordt met kracht op het materiaal gedrukt, waardoor het materiaal wordt uitgesneden of gevormd volgens de contouren van de stansvorm. Het biedt een efficiënte en nauwkeurige manier om materialen te snijden en te vormen op grote schaal.

Dumco gebruikt deze techniek voor bijvoorbeeld zolen, hakken en elementen voor inlegzolen. Standaard vorm of iets op maat nodig? Neem contact met ons op, we bespreken graag de opties en mogelijkheden.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Schoenmakers Gilde

Stempelen

Next