Leestenschuim

Leestenschuim is een speciaal soort schuim dat wordt gebruikt in de schoenmakerij en orthopedie om de vorm van de voet van een patiënt te reproduceren. Het schuim wordt geplaatst in een schoen of schoenleest en vervolgens blootgesteld aan warmte en druk, waardoor het schuim uitzet en de vorm van de voet aanneemt.

Dit proces maakt het mogelijk om een nauwkeurige en gedetailleerde afdruk van de voet te maken, die kan worden gebruikt om orthopedische schoenen, zolen of andere hulpmiddelen op maat te maken. Het leestenschuim kan ook worden gebruikt om de drukpunten op de voet te meten en te bepalen waar extra ondersteuning of demping nodig is.

Leestenschuim is verkrijgbaar in verschillende dichtheden en hardheden, afhankelijk van de specifieke toepassing. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere materialen en technieken, zoals gipsafdrukken en digitale scans, om een volledig beeld te krijgen van de vorm en functie van de voet van een patiënt.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Loopzool

Lijmlapje

Next