Orthonyxietang

Een orthonyxietang is een medisch instrument dat wordt gebruikt bij de behandeling van ingegroeide teennagels. Het is een speciale tang die wordt gebruikt door podologen of pedicures om het nageldeel dat in de huid is gegroeid voorzichtig te verwijderen of te corrigeren en om de nagelbeugeldraad goed te vormen.

De orthonyxietang heeft meestal een gebogen vorm en de bekken zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk onder de nagelrand kunnen worden geschoven. Met behulp van de tang kan de professional voorzichtig de nagelrand opheffen en eventueel een kleine hoeveelheid nagel of stukje nagelbed verwijderen om de ingroeiende nagel te verlichten.

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van een orthonyxietang een specialistische vaardigheid is en dat het aanbevolen wordt om een professionele medische hulpverlener, zoals een podoloog of pedicure, te raadplegen voor de behandeling van ingegroeide teennagels.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Opbouwhak

Orthese

Next