Schoenspanner

Een schoenspanner, ook wel schoenoprekker genoemd, wordt gebruikt in een schoen als deze niet gedragen wordt, om de vorm van de schoen te behouden. Daarnaast helpt het bij het verminderen van vocht en geur in schoenen door luchtstroom mogelijk te maken en vocht te absorberen. Bovendien kunnen schoenspanners voorkomen dat schoenen krimpen of uitzetten door ze in de juiste vorm te houden. Over het algemeen verlengt het gebruik van schoenspanners de levensduur van schoenen en zorgt het voor comfortabele en goed onderhouden schoenen.

Een klusje dat vaak vergeten wordt is het opschuren van cederhouten schoenspanners. Dit is noodzakelijk om eens per jaar te doen. Op deze manier worden de poriën van het hout geopend. De spanner krijgt haar originele rodere kleur terug, zal weer heerlijk ruiken en zal weer beter vocht uit het leer van je schoenen absorberen. Het schuren is eenvoudig, gebruik een fijn schuurpapiertje met fijnheid korrel 400. Begin bij de punt en schuur richting de hiel. Houd rekening met het schuurstof dat vrij komt, dus als je het buiten kunt doen heb je daar in ieder geval binnen geen last van. Neem de schoenspanner na het schuren af met een vochtige doek en ze zien er weer als nieuw uit!

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Secolino

Stofafzuiging

Next