Schoennagels

Schoennagels, ook wel bekend als schoenpennen of schoenpinnen, zijn kleine metalen pinnen die worden gebruikt om de verschillende delen van een schoen, zoals de zool en het bovenwerk, aan elkaar te bevestigen. Ze worden vaak gemaakt van materialen zoals staal of messing.

Schoennagels hebben meestal een platte kop en een scherpe punt. Ze worden met behulp van een hamertang in het materiaal van de schoen geslagen, waarbij de kop van de nagel stevig in het materiaal wordt gedrukt terwijl de punt door het materiaal heen gaat. Door deze bevestigingsmethode blijven de verschillende lagen van de schoen stevig aan elkaar vastzitten.

Schoennagels worden voornamelijk gebruikt bij ambachtelijke schoenproductie, reparatie van schoenen en het maken van orthopedische schoenen. Ze bieden duurzaamheid en stevigheid bij het construeren van schoenen en kunnen worden verwijderd en vervangen wanneer nodig.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Knokkelteen

Hamertang

Next