Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Verbandschaar

Een verbandschaar is speciaal ontworpen voor het knippen van verbanden en andere materialen tijdens medische procedures en eerstehulpverlening. Het is een schaar met kenmerkende eigenschappen die het geschikt maken voor het veilig en efficiënt knippen van verbanden.

Een verbandschaar heeft meestal een stompe punt om letsel aan de huid te voorkomen tijdens het knippen. Dit maakt het mogelijk om verbanden, tapes en kledingstukken te verwijderen zonder het risico op letsel te vergroten. Het blad van de schaar is vaak langer dan bij een standaardschaar, waardoor het mogelijk is om grotere stukken verband of kleding in één keer door te knippen.

De schaar kan gemaakt zijn van roestvrij staal of ander duurzaam materiaal om ervoor te zorgen dat deze bestand is tegen sterilisatie en herhaaldelijk gebruik in een medische omgeving.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Voetskelet

Verbandmiddelen

Next