Hamertang


Een hamertang, ook wel bekend als een tanghamer, is een gereedschap dat wordt gebruikt in de schoenindustrie en orthopedische vakgebieden. Het is een veelzijdig gereedschap dat twee functies combineert: een tang en een hamer.

Een hamertang heeft aan één kant een tang met een gekartelde bek, vergelijkbaar met een gewone tang. Dit stelt de gebruiker in staat om materialen vast te grijpen, zoals leer, stof of rubber, tijdens het schoenreparatieproces. De tangfunctie maakt het mogelijk om delen van de schoen op de juiste plaats te houden terwijl ze worden vastgezet of gerepareerd.

Aan de andere kant heeft de hamertang een vlakke, metalen kop, vergelijkbaar met een hamer. Hiermee kan de gebruiker op de kop van de tang slaan om bijvoorbeeld schoennagels in het materiaal te drijven. Dit maakt het mogelijk om materialen stevig aan elkaar te bevestigen zonder dat er extra gereedschap nodig is.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Schoennagels

Bovenwerk

Next