Hamertenen

Hamertenen zijn een voetprobleem waarbij de tenen in een onnatuurlijk gebogen positie staan, waardoor ze lijken op de vorm van een hamer. Dit komt meestal voor bij de tweede, derde en vierde teen en kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals genetica, slijtage van de gewrichten, een hoge voetboog of het dragen van te krappe of te hoge schoenen.

Mensen met hamertenen kunnen symptomen ervaren zoals pijn, irritatie, eeltvorming of blaren op de bovenkant van de tenen. In sommige gevallen kan de teen ook stijf worden en moeilijk te bewegen zijn. De behandeling van hamertenen kan variëren, afhankelijk van de ernst van de aandoening. In milde gevallen kan het dragen van goed passende schoenen met goede inlegzolen of steunzolen de pijn verminderen en verdere vervorming voorkomen. In ernstigere gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn om de tenen recht te zetten en de gewrichten te herstellen.

Het is belangrijk om vroegtijdig medische hulp te zoeken als u vermoedt dat u last heeft van hamertenen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Klauwtenen

Anatomie (van de voet)

Next