Neus (schoenneus)


Er zijn verschillende soorten schoenneuzen die kunnen variëren in vorm, stijl en functionaliteit. De meest voorkomende schoenneuzen hebben we hieronder op een rij gezet.

Ronde neus
Dit is een klassieke en veelvoorkomende neusvorm waarbij de voorkant van de schoen een ronde vorm heeft. Het biedt voldoende ruimte voor de tenen en wordt vaak gezien bij casual schoenen en sommige formele schoenen.

Puntige neus
Bij dit type neus loopt de voorkant van de schoen uit in een punt. Het wordt vaak gebruikt bij formele schoenen en kan variëren in de mate van puntigheid.

Vierkante neus
De voorkant van de schoen heeft een rechthoekige of vierkante vorm bij dit type neus. Dit type neus wordt vaak gezien bij zakelijke schoenen en sommige casual schoenen.

Neuskap (cap toe)
Bij dit ontwerp heeft de neus van de schoen een extra laag leer die lijkt op een “kap” die over de teen loopt. Dit geeft een decoratief accent aan de schoen en wordt vaak gezien bij formele en nette schoenen.

Mocassin neus
Dit is een type neus dat vaak te vinden is bij mocassins en sommige bootschoenen. Het heeft een naad rondom de voorkant van de schoen en de neus is meestal rond van vorm.

Wingtip neus
Bij dit type neus heeft de voorkant van de schoen een vleugelachtig ontwerp, waarbij een decoratief stuk leer (vleugel) de zijkanten van de neus siert. Het wordt vaak gezien bij klassieke herenschoenen zoals brogues.

Carré neus
Deze neus heeft een afgeronde rechthoekige vorm, waarbij de voorkant van de schoen iets breder is dan een standaard vierkante neus. Het wordt vaak gezien bij elegante herenschoenen.

Geen neus
Die vind je veel terug bij een schoen die doorgaans beter bekend is als een slipper of sandaal.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Namrol

Orthopeed

Next