Voor 14.00 besteld zelfde dag verzonden

Voetboogsteun

Een voetboogsteun, is een orthopedisch hulpmiddel – eigenlijk een specifiek soort inlegzool – dat in de schoen geplaatst wordt om de voetboog te ondersteunen. De voetboogsteun kan bestaan uit verschillende materialen zoals silicone, schuimrubber, leer of kunststof. Het doel van de voetboogsteun is om de druk op de voet te verdelen en te verminderen, en om de voetboog in een neutrale positie te houden, waardoor de belasting op de voet en enkels wordt verminderd.

Voetboogsteunen worden vaak gebruikt bij de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals platvoeten en hielspoor. Daarnaast kunnen voetboogsteunen ook worden gebruikt bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van de prestaties bij sporten die veel van de voeten vereisen, zoals hardlopen, wandelen of tennis.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Hielcup

Dempingselement

Next