Zoolplaat

Een zoolplaat is een verstevigingsmateriaal dat wordt gebruikt in de schoenindustrie om de zool van een schoen te verstevigen en te beschermen tegen slijtage. Het is meestal gemaakt van verschillende materialen zoals leer, rubber, kunststof of metaal.

Een zoolplaat wordt meestal geplaatst tussen de zool en de buitenzool van een schoen om extra stevigheid en duurzaamheid te bieden aan de zool. Dit is vooral nuttig bij schoenen die intensief worden gebruikt, zoals werkschoenen of sportschoenen.

Zoolplaten zijn er in verschillende diktes, maten en vormen en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de schoen en de drager. Ze kunnen worden gebruikt om beschadigde of versleten zolen te repareren of om nieuwe schoenen te versterken.

Een zoolplaat kan ook worden gebruikt om de pasvorm van een schoen te verbeteren door extra steun en stabiliteit te bieden aan de voetboog en hiel. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij mensen met platvoeten of andere voetproblemen die extra ondersteuning nodig hebben in hun schoenen.

Let op! Deze kennisbank is een verzameling van informatie vanuit allerlei bronnen. Sommige teksten zijn nog niet gecontroleerd en kunnen nog onjuistheden bevatten. Mocht je informatie missen of een correctie willen doorgeven dan horen we dit graag via marketing@dumco.nl

Kom ook meer te weten over

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Je ontvangt onze nieuwsbrief maximaal 1 x per maand

Previous

Wakolfix

Vibram

Next